2024. március 29., péntek
FONTOS

Folytatódik a Béke sugárúti gesztenyefasor megújítása

Az önkormányzat már megrendelte azt a 45 vadgesztenyefát, melyek november közepétől kerülnek kiültetésre a Béke sugárúton.

A második hétvége munkálatai – az elsőhöz hasonlóan –minden fennakadás nélkül zajlottak le, a tervezettnél gyorsabban haladtak a munkálatok, 17 beteg fát sikerült kivágni a közterületen. Az elmúlt két hétvége kedvező időjárásának, illetve az ütemes munkavégzésnek köszönhetően a soron következő hétvégén már csak 6 gesztenyefa kivágására kell sort keríteni.

A Gyulai Közüzemi NKft. munkatársai arról számoltak be, hogy az érintett szakaszon egyetlen autó sem parkolt szabálytalanul, nagyban megkönnyítve ezzel a munkavégzést számukra. Ezúton is szeretnénk megköszönni a lakosság hozzáállását és tevékeny közreműködését, kérjük, továbbra is figyeljék a tájékoztatást!

A szeptember 22–23-i hétvégén folytatódik a beteg fák kivágása (a térképen pontosan látszik, melyik fákról van szó), a munkálatok, amennyiben az időjárás engedi, a tervezettnél korábban, a hétvégén befejeződhetnek. Szombaton és vasárnap a Gyulai Közüzemi NKft. munkatársai félpályás útlezárás és a forgalom irányítása mellett fogják elvégezni a favágási munkálatokat.

A munkavégzés ideje alatt a Béke sgt. jelzett szakaszán a parkolás tilos! A szabálytalanul parkoló gépjárműveket a Közüzemi NKft. a gépjármű-tulajdonos költségére elszállíttatja.
A munkavégzést megelőző napokban a cég szórólapokkal is tájékoztatja a Béke sugárút lakóit és az ott parkoló gépjárművek tulajdonosait. Ezen a hétvégén is érdemes a művelődési központ parkolóját igénybe venni, mivel az folyamatosan megközelíthető lesz.
Az ütemterv alapján a harmadik héten 2018. szeptember 22-én reggel 07:00 órától délután 17:00 óráig, a Béke sgt. páros oldalán, Gyár utca és a Madách utca közötti szakaszon 5 fát, majd másnap, szeptember 23-án 7:00 órától 17:00 óráig, a Béke sgt. páratlan oldalán, a Kárpát utca és a Halácsy utca közötti szakaszon, 1 fát fognak kivágni.

A november közepétől kiültetésre kerülő növények 14–16 cm törzskörméretű, 2,5–3 m magas, piros virágú vadgesztenyék lesznek, melyek ellenállóbbak a kártevőkkel szemben, mint a fehér virágú változat. Ahogyan ez már látható, a Béke sugárúton a Közüzemi NKft. munkatársai
táblákkal jelzik, hová kerülnek majd az új gesztenyefák.

Az időjárás és egyéb, a munkavégzést akadályozó tényezők a munkavégzés napjában és idejében változást okozhatnak!
A munkavégzéssel járó zajhatásokért és egyéb kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük, köszönjük türelmüket és megértésüket!

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …