2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Szeged-Grosics Akadémia – Paks II. 1-1

Listavezetőként fogadta a Szeged-Grosics Akadémia a Paks második csapatát, mely ugyan a tabella hátsóbb régiójában helyezkedett el, azonban legutóbb a Dunaújváros ellen szerzett egy pontot.

A hazai együttes lépett fel támadóbban, mégis a Duna partiaké volt az első helyzet, a 11. percben Kővári lépett ki, de lövését Alekszics hárította.

A Szeged nehezen boldogult a felállt védelemmel szemben, a 31. percben Germán lövését blokkolták a védők, majd Oláh Gergő kísérlete gurult mellé.

A 37. percben Germán indította Cigant, aki sarkazni próbált, majd lövéssel fejezte be az akciót. Épp erősödött a szegedi nyomás, amikor egy kontra végén megszerezte a vezetést a Paks, Kővári lövését még védte Alekszics, a kipattanót Adamcsek a kapuba kotorta. Hátrányban magasabb fokozatba kapcsolt a Szeged, Achim beadásáról csak kevéssel maradt le Farkas Márk.

A második félidőben az egyenlítésért hajtott a hazai együttes, és sorra dolgozta ki a helyzeteket a vendégek kapuja előtt.

Az 53. percben Oláh Gergő adott pontos labdát Máté Jánosnak, aki kicsit kisodródva egyre közelebb cselezte magát a kapuhoz, és végül a felső lécet találta telibe.

Az 59. percben Germán ívelt középre, az érkező Zabari azonban mellé fejelt. Alig egy óra elteltével Achim beadása után Pászka ollózott alig fölé.

A 69. percben újabb gyors szegedi támadás futott a paksi térfélen, de Rácz Gergő jól jött ki a kapuból. A szinte kizárólag a védekezésre koncentráló paksiak a 81. percben Süvöltős révén veszélyeztettek. Nem sokkal később Pászka szabadrúgását fogta könnyen a paksi hálóőr, a hajrába érve úgy tűnt, a vendégek védelme minden támadást hatástalanít.

A jég a 89. percben tört meg, Pászka szöglete után Tóth Gábor tette középre a labdát, majd az érkező Moga közelről a kapuba vágta a labdát. A hazai együttes a győzelmet is megszerezhette volna, a hosszabbításban Germán lövését egy védő blokkolta, majd egy szöglet után Tóth fejesét védte bravúrral Rácz.

Az eredmény viszont már nem változott, Szeged-Grosics Akadémia – Paks II. 1-1.

A Szeged-Grosics a következő bajnokiját szeptember 30-án, Kecskeméten játssza, előtte viszont, e hét szombatján a Siófok ellen játszik a csapat Magyar Kupa mérkőzést Gyulán.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …