2024. április 16., kedd
FONTOS

Új lendülettel ápolnák az Erkel hagyományt

Még 2012-ben alakult át szinte teljesen az Erkel Ferenc Társaság, idén viszont az akkor megválasztott vezetőség mandátuma járt le.

Az elmúlt évek tevékenységének stabilitását mutatja, hogy a kilenc fős elnökségbe csak két új tag, Áchim Erzsébet zongoraművész és Erkel Ferencné debreceni pedagógus került. A hétvégi tisztújító közgyűlésen kiderült, az elnöki tisztséget a korábbiakhoz hasonlóan Somogyvári Ákos, az alelnökit Dézsi János tölti be.

A régi-új vezetés célja az, hogy programszerűen vigyék tovább az eddigi eseményeket, vagyis megszervezzék a március 15-ei, történelmi hangversenyt, az Erkel Ferenc születésének évfordulójához kapcsolódó november hetedikei programokat, részt vegyenek a budakeszi Erkel napokon és megkoszorúzzák Budapesten az Erkel sírt. Emellett nyitottak arra, hogy tovább szélesítsék azon programok körét, melyek valamilyen módon az Erkel hagyományt ápolják. Így jöhet létre az október hatodikai koncert is.

Dézsi János elmondta, lehetőségeikhez mérten folyamatosan próbálják bővíteni azt a kört, melynek szereplői részt vállalnak Erkel Ferenc örökségének megőrzésében. Az Erkel társaság fontos célja, hogy minden lehetőséget megragadva minél szélesebb körben ismertté tegyék Erkel Ferenc nevét és munkásságát.

Nézze meg ezt is:

Sokkolja a nézőket az Alzheimerről szóló film

  Péntek délután a művelődési házban vetítették Kollár István, Alzheimer című díjnyertes dokumentumfilmjét. A megdöbbentő …