2022. december 5., hétfő
FONTOS

A víz és az élelmiszeripar lehet a felemelkedés útja Békésben

Nem tartja valószínűnek, hogy pozitív hatást gyakorol majd a debreceni BMW gyár Békés megye munkaerőpiaci helyzetére – Nagy Mihály László, a VOSZ megyei elnöke szerint a még megmaradt, szakképzett munkaerőt könnyű lesz átcsábítani Hajdú-Bihar megyébe, ahogy a kecskeméti Mercedes üzem is csábított el embereket Békésből. A 3Témában a vállalkozókat tömörítő érdekvédelmi szervezet vezetője azt mondta, hosszabb távon azért vannak olyan értékei ennek a térségnek, melyekre komolyan lehet alapozni. Meglátása szerint a víz és az élelmiszer jelentheti a felemelkedés esélyét.

A műsorban szó esett a VOSZ országos vezetésén belül lezajlott változásokról, melyek az elhangzottak szerint nem járnak az eddigi irányvonal megváltoztatásával. A megyei szervezet idén Békésen rendezi a Prima gálát, melyen ismét három, egyenként  egymillió forintos díjat adnak át a térség meghatározó kulturális, tudományos  szereplőinek, illetve elismerik a legkiválóbb vállalkozókat is.

Nézze meg ezt is:

Kedvenc könyvem: Meseköntösben a huszonegyedik század

Könyvajánló sorozatunk egy különleges darabbal bővült, Balázs Anita szeptemberben megjelent munkájáról, a szülők és gyermekek …