2024. április 24., szerda
FONTOS

Szeged-Grosics Akadémia U19 – Kecskemét U19 2-0

A lilában játszó Kecskemét és a zöld-fekete házigazda Szeged-Grosics Akadémia is gyengébben kezdte az U19-esek kiemelt, NB II-es bajnokságát, négy forduló után mindkét csapat neve mögött három pont állt.

A hétvégi, gyulai mérkőzésen a hazai együttes alakította ki az első nagyobb helyzetet, a 12. percben Vitéz Márk tört előre a bal oldalon, beadását a hosszú oldalon érkező Mészáros alig lőtte mellé.

A 19. percben Orosz látványos mozdulattal tette tovább a labdát Kiss Krisztiánnak, aki Mészárost ugratta ki. A Kecskemét menteni igyekvő kapusa a büntető területen kívül ért kézzel a labdához, amiért a játékvezető kiállította. A szabadrúgást Fülöp Krisztián higgadtan vágta a kapu jobb oldalába.

A Kecskemét ugyan emberhátrányban is próbált egyenlíteni, de a Szeged-Grosics támadásai több veszélyt rejtettek magukban. Fél óra elteltével Bashiri-Shahrudi fejesét tolta ki Csutora. A 35. percben Paublusztig Tamás ívelte előre a labdát, Mészáros András pedig a kapuba csúsztatott.

A második félidő kevesebb izgalmas pillanatot hozott, az előny birtokában visszább álló Grosics magabiztosan őrizte előnyét. Az 52. percben a vendégektől ismét Bashiri-Shahrudi  próbálkozott, de kísérlete nem jelentett veszélyt. Az 57. percben Orosz Márk bombáját csak kiütni tudta a kapus. A hazai védelem jól zárt, a Kecskemét leginkább csak távoli kísérletekig jutott. 67 percnyi játék után egy szögletet követően növelhette volna előnyét a Grosics.

A hajrában minkét oldalon adódott lehetőség a gólszerzésre, a Kecskemét emberhátrányban is próbálkozott, de újabb találat már nem született, így a Szeged-Grosics Akadémia 2-0-ra nyert a Kecskemét ellen.

A Szeged-Grosics 5 forduló után a hetedik helyen áll a 16 csapatos NB II-ben, a csapat legközelebb, e hét szombatján a Nyíregyházát fogadja Gyulán, majd Békéscsabán következik a megyei rangadó.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …