2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Készülnek a főiskolák a Csabai Garabonciás Napokra

Szeptember 30-án kezdődnek, és október negyedikén érnek véget a Csabai Garabonciás Napok programjai – hangzott el a megyei kormányhivatal békéscsabai központjában megtartott, csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón.

Az eseményen több szervezet, így a megyében működő felsőoktatási intézmények képviselői írtak alá együttműködési megállapodást. A térség egyik jelentős ifjúsági rendezvényén nagyon sok fiatal vesz részt – derült ki Benkó György társszervező szavaiból.

A fiatalok Békés megyében is megtalálhatják számításaikat – hangsúlyozta Lipcsei Imre, az eseményt támogató Gál Ferenc Főiskola dékánja, aki kiemelte, ez számukra is jó lehetőség arra, hogy a diákok jobban megismerjék őket.

A kormányhivatal számára fontos, hogy erősödjön a megye népességmegtartó képessége, ezt a célt pedig a garabonciás napok is jól szolgálja – hangsúlyozta Rákóczi Attila főigazgató.

A Csabai Garabonciás Napokon 18 nagyelőadást tartanak a végzős, középiskolások számára, ezek mellett 273 olyan programot rendeznek meg, melyeket diákok szerveznek.

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …