2021. június 19., szombat
FONTOS

Békés megyeiek a legjobb tevékenység irányítók

Szombathelyen rendezték a Tevékenység-irányítási Központok és a Hívásfogadó Központok IV. Országos Szakmai Versenyét.

Évente országszerte ötmillió hívás érkezik a segélyhívó számra. Az operátorok akár valós, akár fals hívást fogadnak, legjobb tudásuk szerint igyekeznek kezelni azt.

Ezúttal összesen száz ügyeletes és hívásfogadó mérte össze tudását 2018. szeptember 26-án és 27-én Szombathelyen, a Tevékenység-irányítási Központok és a Hívásfogadó Központok IV. Országos Szakmai Versenyén. A háromfős csapatok összetett, bonyolult feladatokat oldottak meg, amelyek az elméleten túl a bejelentések kezelésére, intézkedésekre, körözések elrendelésére, szituációs gyakorlatokra és informatikai ismeretekre is kiterjedtek.

A rendezvényt dr. Hablicsek Nikoletta r. ezredes és Dedics Zoltán r. ezredes, valamint dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg, amelyen a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, valamint az Országos Mentőszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Mentőszervezet vezető beosztású munkatársai is részt vettek.

A verseny célja a szakmai ismeretek bővítése és a csapatszellem erősítése volt. Gyakran a problémakezelés záloga a jó csapatmunka. Ha valakik, ők tudják, hiszen az évi ötmillió hívásból négymillió fals hívás, ami elvonja a figyelmet a segítségre szorulóktól.

A Tevékenység-irányítási Központok csapatai közül az első helyezést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tudhatták a magukénak, míg a második helyezést a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletesi, a harmadik helyezést pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzői szerezték meg.

Az országos megmérettetésen a Hívásfogadó Központok csapatai közül első lett a Szombathely 3. műszak, a második helyezést a Szombathely 2. műszak szerezte meg, míg a harmadik helyezett a Szombathely 1. műszak hívásfogadói lettek.

Nézze meg ezt is:

Hat baleset: kilenc könnyű, két súlyos sérült

  Békés megyében 2021. június 16-án hat személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés …