2024. április 19., péntek
FONTOS

5 helyszínen várja a vendégeket a Múzeumok Őszi Fesztiválja

Nátor Éva zongoraművész feldolgozását hallhatták a vendégek a Múzeumok Őszi Fesztiváljának első programján, melyet tárlatvezetés követett az Erkel Ferenc Emlékházban.

A gyulai múzeumok is csatlakoztak a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozathoz, így október elsejétől különböző programokkal várják a családokat és minden más érdeklődőt a város különböző kiállítóhelyeire egészen november 11-ig. A múzeumkedvelők ez idő alatt különböző programokkal találkozhatnak a Gyulai várban, az Almásy kastélyban, a Ladics-házban, a Kohán Képtárban és az Erkel házban.

A szervezők célja, hogy ez alkalommal a kisebbnek mondható kiállítótereket is színes programokkal töltsék meg. A családok évére való tekintettel számukra fognak olyan programokat kínálni, ahol a szülők és a gyermekek közösen érezhetik jól magukat, ilyen lesz például a családi nap is október 20-án az Erkel Ferenc Emlékházban.

A következő programra október 4-én várják az érdeklődőket, szintén a Németvárosi templom melletti emlékházba, ahol a gyulai Erkel Ferenc Zeneiskola oktatói és növendékei adnak műsort. Ezt követi október 5-én a tanárok éjszakája a Gyulai Várban, október 6-án pedig fegyver és viseletbemutató lesz látható az Almásy kastélyban.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …