2022. december 5., hétfő
FONTOS

Az állatok világnapját ünneplik a lila iskolában

“Állati jó” napokat tartanak keddtől csütörtökig az 5-ös számú általános iskolában. Az esemény aktualitása az állatok világnapja, melyet 1931 óta ünnepelünk Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. Ezen a napon ma már nem csak a vadon élők, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet.

Az állatok világnapi események célja az, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel, a természettel. Az év bármely napján érdemes ellátogatni a közeli állatkertekbe, vadasparkokba, hogy feltöltődjünk azokkal az élményekkel, amelyeket csak az állatok nyújthatnak az embereknek.

Az “Állati jó” napok során a diákok az állatsimogatás mellett feladatlapokat töltöttek ki, valamint különböző állatkák elkészítését gyakorolták a kézműves foglalkozáson. Szerda délután a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub bemutatójának voltak részesei a gyerekek a lila iskola előtti téren.

A három nap során adományokat gyűjtött az iskola, melyet csütörtök délután átadnak a Gyulai Állatvédő Egyesületnek.

Nézze meg ezt is:

Kedvenc könyvem: Meseköntösben a huszonegyedik század

Könyvajánló sorozatunk egy különleges darabbal bővült, Balázs Anita szeptemberben megjelent munkájáról, a szülők és gyermekek …