2022. december 5., hétfő
FONTOS

Tönkretett fák Gyulán: feljelentést tett a Közüzem

Lyukakat fúrtak két amerikai kőrisbe a Balázs deák utcán, a garázssor mellett – mutatja a videóban és a képeken látható felvételeken Bányai György, a Gyulai Közüzemi Kft üzemvezető helyettese. Az egyik növénynek még a kérgét is leszedték.

A fa kérgének a színezetén is látszik, hogy a növényeket leöntötték valamilyen folyadékkal, és ebből a szabályos sorközzel fúrt lyukakba is öntöttek. Bányai György szerint egyértelmű, hogy a fákat lassú pusztulásra ítélték ezzel, a két növény a telet valószínűleg nem éli túl.

A történtek azért is számítanak megdöbbentőnek, mert az elmúlt években hasonló esetre nem volt példa a városban. A Gyulai Közüzemi Kft az ilyenkor szokásos eljárásnak megfelelően ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen környezetkárosítás miatt.

Ha valakinek a a növényekkel gondja van, kivágási engedélyt kell kérni, és ha ez a szándék indokolt, meg a megfelelő pótlás mellett meg is adják az engedélyt.

Nézze meg ezt is:

Kedvenc könyvem: Meseköntösben a huszonegyedik század

Könyvajánló sorozatunk egy különleges darabbal bővült, Balázs Anita szeptemberben megjelent munkájáról, a szülők és gyermekek …