2024. március 29., péntek
FONTOS

Együttműködési megállapodást írt alá a megyei kormányhivatal és a vöröskereszt

Együttműködési megállapodást írt alá a Békés Megyei Kormányhivatal és a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete szerda délelőtt Békéscsabán.

Párducz László, a vöröskereszt megyei elnöke elmondta, Békés megye az országos átlaghoz képest kimagasló eredményt ért el, majd hozzátette, a szerdán aláírt megállapodás a munkájuk társadalmi beágyazódását segíti elő. Hatékonyabbá válik az eddigi munkájuk, a szűréseken való megjelenésük.

A Magyar Vöröskereszt fontos feladata az élet és egészség védelme. Legfőbb feladatuk a véradások szervezése. 2017-ben Békés megyében mintegy 900 ilyen eseményt szerveztek meg.

A kormányhivatal a tavalyi évben azt tűzte ki célul, hogy meg kell felelniük egy társadalomszervező, közösségépítő funkciónak. Ehhez megtalálták a partnereket a szakmai kamarák, valamint a felnőttoktatás tekintetében. A jövőben olyan civil, társadalmi szervezetekkel kötnek még megállapodást, melyek tevékenysége túlmutat a megyén. Ehhez a csoporthoz tartozik a Magyar Vöröskereszt is.

2017-es adatok alapján Békés megyében 21156-an jelentek meg véradáson, amely országos szinten kiváló adatnak számít. Az együttműködési megállapodás aláírása mellett a kormányhivatal épületében szerdán Véradó Napot szerveztek.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …