2024. március 29., péntek
FONTOS

Ideális sportolási teret alakítanának ki a Karácsonyiban és az Erkel gimiben

Csige Gábor főjegyző köszöntötte a megjelenteket az október 10-i lakossági fórumon. A városháza dísztermében a Helyi Építési Szabályzat módosításain belül nyolc tervezetet tártak a lakosság elé. A napirendi pontokat Béres István főépítész ismertette.

Jelenleg Gyulán közel húsz helyen folynak módosítások, ebből jelenleg nyolc területtel kapcsolatban mondhatták el véleményüket, észrevételüket a jelenlévők.

Az érintettek között szerepelt a “Máriás” ház is. Nemrég egy sajtótájékoztatón számoltak be a legrégebbi gyulai lakóépület felújításáról, ami pályázati forrásból, illetve önerőből 10-10 millió forint értékben valósulhat meg.

A Karácsonyi János Gimnázium és az Erkel Ferenc gimnázium tömbjéről szóló tervezet utolsóként szerepelt a napirendek között. Az ehhez kapcsolódó módosítások célja, hogy a jövőben a testneveléshez szükséges ideális teret biztosítsák.
A lakossági fórumon szóba került az Erkel gimnázium melletti, néhány évvel ezelőtt lebontott Bodoky híd helyzete is. Ezzel kapcsolatban számos pályázatot elutasítottak, mivel semmilyen közlekedési szempont nem indokolja a híd újraépítését.
Aki a felsorolt napirendi pontok közül bármelyikkel kapcsolatban észrevételt kíván benyújtani, az megteheti a polgármesteri irodában, illetve elektronikus úton.

A Helyi Építési Szabályzat módosításairól szóló október 10-i lakossági fórum napirendi pontjai:

– Paradicsomi lakótelepen korábban garázsépítésre kijelölt terület
– Part utcán található tömb
– Blanár, Jókai, Stéberl és Bodoky utca tömbjei
– Dürer parkerdő
– Máriás ház
– Laktanya, Bethlen Gábor, Klapka utcai lakótömb
– Paradicsomi beépítetlen lakótömbök
– Kossuth téri gimnáziumok

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …