2019. június 20., csütörtök
FONTOS

Lezárt ügyek: négy ittas vezető, ebből három Gyulán

Négy férfi ügyének vizsgálatát fejezte be a rendőrség. Egyikük segédmotor-kerékpárt, hárman személygépkocsit vezettek úgy, hogy előtte alkoholt ittak.

Négy ittas járművezetés gyanúja miatt indult ügy vizsgálatát fejezte be a Gyulai Rendőrkapitányság 2018. október 10-én és 11-én. Egy gyulai férfi 2018. szeptember 1-jén Gyulán, a Seregély dűlőn segédmotoros kerékpárral közlekedett, amikor igazoltatták a rendőrök. Egy személygépkocsit vezető kétegyházi férfit 2018. szeptember 21-én, Kétegyházán, a Széchenyi utcában ellenőriztek a rendőrök. Gyulán, a Jókai Mór utcából 2018. szeptember 29-én állítottak elő a rendőrjárőrök egy személygépkocsival közlekedő sarkadi férfit. Egy nappal később pedig Gyulán, a Munkácsy Mihály utcában állítottak le egy gyulai férfit, ő szintén személyautót vezetett.

Az igazoltatásokkor a szondáztatás eredménye mind a négy férfinál pozitív eredménnyel végződött és két-két újabb légalkoholmérés is megerősítette az ittasság gyanúját. Így a rendőrök a motoros és az autósok ellen is büntető feljelentést tettek. A két gyulai férfi és a sarkadi férfi jogosítványát bevonták, a kétegyházi férfi ellen pedig szabálysértési eljárás is indult, mert soha nem volt vezetői engedélye.

A Gyulai Rendőrkapitányság a nyomozások vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a négy ügy iratait átadta az ügyészségnek.

A rendőrség kiemelten fontosnak tartja az ittas állapotban vezetők forgalomból való kiszűrését. A közúti ellenőrzések a balesetek megelőzését szolgálják, hiszen az ittas vezetés nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A rendőrség ezért ismételten kéri, hogy aki alkoholt ivott, ne vezessen! Szabálytalanságával ne veszélyeztesse saját magát, illetve utasai, közlekedő partnerei biztonságát, testi épségét!

Nézze meg ezt is:

Lopott kocsival akarta elhagyni a megyét

El akarta hagyni Békés megyét, ezért ellopott egy kocsit a gyulai kórház udvaráról egy férfi. …