2024. április 26., péntek
FONTOS

Fennállásának 125. évfordulóját ünnepelte a Németvárosi Óvoda

Fennállásának 125. évfordulóját ünnepelte péntek délelőtt a Németvárosi Óvoda. Ebből az alkalomból ültettek a létesítmény kertjében egy kőrisfát.

A gyulai német nemzetiségi önkormányzat fontosnak tartja, hogy a gyerekeknek megmutassák, hogy milyen múltra tekint vissza az óvoda, valamint a német nemzetiségi oktatás a városban. Ennek érdekében az intézmény folyosóján többek között megtekinthetik a 70-es, 80-as években készült fotógyűjteményt, illetve tárgyakat.

Kónya István alpolgármester köszönő beszédében kiemelte, bízik benne, hogy az óvoda az elkövetkezendő 125 éven át is meghatározó nevelési intézmény lesz Gyulán.

Az eseményen elhangzott, 1949 óta működik jelenlegi helyén az óvoda, amely azóta jellegzetes épülete lett a városnak. Jelenleg 5 csoportban összesen 115-en járnak ide. A gyerekekkel 11 német nemzetiségi diplomával rendelkező óvodapedagógus foglalkozik.

Az eseményen tartottak egy konferenciát “Régen és most” címmel. Itt az arról esett szó, hogy milyen változásokon ment át az óvoda, illetve a német nyelvi nevelés az elmúlt 125 évben.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …