2024. április 20., szombat
FONTOS

100 férőhelyes munkásszálló épül Füzesgyarmaton

100 férőhelyes munkásszállás megépítésére vonatkozó támogatási szerződést írtak alá csütörtök délután Békéscsabán.

Takács Árpád megyei kormánymegbízott elmondta, fontos állomáshoz érkeztek a mai napon a foglalkoztatáspolitika szempontjából, majd hozzátette: évről-évre egyre több embernek van munkája Békés megyében is. Kiemelte, míg 2010-ben közel 27 ezer volt a regisztrált munkakeresők száma, addig az idei szeptemberi adatok szerint ez a szám 11 ezerre csökkent. Kiemelte, a kormány támogatja a munkavállalók tartós elhelyezéséhez elengedhetetlen munkásszállások építését.

Kovács József országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a program azt célozza meg, hogy akik a lakóhelyüktől számított 50 kilométeres körön kívül dolgoznak átmeneti jelleggel, azok az emberek is megfelelő körülmények között jussanak szálláshelyhez.

A programot eddig kétszer hirdették meg, a megyében először Orosháza-Gyopárosfürdő élt a lehetőséggel, ahol a 100 férőhelyes munkásszálló kivitelezési munkái jelenleg is tartanak. A Füzesgyarmaton megvalósuló projektre 174 millió forint vissza nem térítendő és 12 millió visszatérítendő támogatást kapott a város. A két év alatt felépülő munkásszállót az egyik füzesgyarmati telephellyel is rendelkező cég munkavállalói fogják megtölteni, mely jelenleg 1200 embert foglalkoztat, közülük 800 nem füzesgyarmati.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …