2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Kitüntette a Honvédelmi Minisztérium Görgényi Ernőt

Dr Görgényi Ernő polgármester

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere 2018. október 18-án honvédelmi miniszteri elismerésben részesült. A budapesti Stefánia Palotában 11:00 órakor kezdődő ünnepségen a polgármester a „Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozat” nevet viselő elismerést vehette át az alábbi indoklással.

„Az általa vezetett képviselő-testület az elmúlt évben emlékszoba létrehozásával adózott Bay Zoltán, Gyula város díszpolgára, tudós, feltaláló, a Hold-radar-kísérlet megvalósítója emléke előtt, halálának 25.
évfordulóján.
Megválasztását követően rendszeresen kéri a Magyar Honvédség segítését és jelenlétét nemzeti ünnepeken, megemlékezéseken, ezzel is ünnepélyesebbé téve a rendezvényeket. Személyes jelenlétével tiszteli meg szabadságharcokban és a világháborúkban elesett hős katonák tiszteletére rendezett ünnepségeket, rendezvényeket.
Görgényi Ernő a Gyulai Járási Helyi Védelmi Bizottság állandó meghívott tagjaként rendszeresen részt vesz annak ülésein, és a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény által előírtak szerint ellátja a honvédelmi felkészítéssel kapcsolatos feladatokat, irányítja és összehangolja azok végrehajtását a védelmi bizottság rendelkezései szerint. Ezen munkájához való hozzáállása és segítőkészsége példaként állítható mindenki számára.”

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …