2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Fejlesztenék a lakosság pénzügyi tudatosságát

Pénzügyi tudatosságot fejlesztő stratégiára kíván építeni a jövőben a Békés Megyei Kormányhivatal és a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Egyesülete.

Fontos, hogy mindenki tudatosan viszonyuljon a pénzéhez, és az egyszerű vásárlások során is hasonlítsák össze a termékeket, mielőtt döntenek.

A péntek délelőtt aláírt együttműködési megállapodásra a jövőben tervezett oktatói programok hatékonysága érdekében volt szükség – hangzott el pénteken, a Békés Megyei Kormányhivatal előadótermében.

Az imént említett célok érdekében már korábban elkezdődött a munka. A fiatalok pénzügyi tudatosságra való nevelése érdekében az elmúlt évben egy oktatási mintaprogramot dolgoztak ki, melynek címe “A jövő biztonsága” társadalombiztosítási oktató program. Ezt a programot egyes iskoláknál már alkalmazzák is a tanórák során.

Különböző felmérések szerint a magyar lakosságnak jelenleg több megtakarítása van az utóbbi évtizedhez képest. Más országokhoz képest azonban még mindig van hova fejlődni, ehhez pedig nagyobb pénzügyi tudatosságra van szükség.

Nézze meg ezt is:

Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

  A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat …