2024. március 29., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 11. 06

Témák:

– Hétfő késő délután nyílt meg az időszakos tárlat Várkonyi János képeiből az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A kiállításon az elmúlt 30 év válogatásából, a festőre jellemző drámai, romantikus mégsem nosztalgikus, sajátos hangulatú műveket mutattak be.

– Új helyre költözik az a római kori szobor, mely eddig a kastély bejárata mellett, előtte pedig a raktárban állt. A művet a gyulai múzeum létrejöttének 150. évfordulójára restauráltatták.

– A művészeti iskola két csoportja és nyolc szólistája vett részt egy országos néptáncversenyen. A dévaványai eseményen a néptánc kategóriában a Cimbora Táncegyüttes ezüst, a Szélmalom Táncegyüttes arany, Csomós Balázs pedig szóló kategóriában egy különdíj mellett arany minősítéssel térhetett haza.

– Éves fórumát tartotta a Gyulai Polgári Nyugdíjas Egyesület. Ezen az eseményen szokás szerint a mögöttük álló év eseményeit foglalják össze, valamint a város életében való változásokat, történéseket vitatják meg a résztvevők.

– Budapesten fogták el a Békés megyei rendőrök azt a férfit, aki engedélyezett távollétéről nem ment vissza Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe. Külföldre akart utazni, de el sem tudott indulni.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 25.

Témák: – Szombat délután átadták a gyulai sporttelep Himer centerpályáját. Az eseményen Görgényi Ernő polgármester …