2024. április 26., péntek
FONTOS

Öt megyei település közfoglalkoztatási programját ismerték el

Közfoglalkoztatási programja elismeréseképpen – a Békés Megyei Kormányhivatal felterjesztése alapján – megyénkből Békéscsaba, Kondoros, Körösladány, valamint Ecsegfalva és Méhkerék önkormányzata, egyenként 10 millió forint támogatást nyert a Belügyminisztériumtól.

A települések vezetői kedden Budapesten a Belügyminisztériumban Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkártól vehették át az elismerő okleveleket.
A Belügyminisztérium – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is díjazta azon önkormányzatokat, amelyek közfoglalkoztatási programjaik megvalósítása során kiemelkedő szakmai munkát végeztek.
Az elismeréssel járó támogatást a kitüntetett önkormányzatok közfoglalkoztatási programjaik további fejlesztésére, a közfoglalkoztatáshoz szükséges eszközök, alapanyagok beszerzésére, valamint a programok működését segítő szolgáltatások finanszírozására fordítják.
Az elismerésben részesült önkormányzatok már a kezdetektől aktívan részt vesznek a közfoglalkoztatásban, évről évre mintaszerűen működtetik a közfoglalkoztatási programjaikat.

A települések minőségi, jól átgondolt, komplex közfoglalkoztatási tevékenységet valósítanak meg, mellyel aktívan közreműködnek a közfoglalkoztatottak elsődleges munkaerőpiacra juttatásában. Több értékteremtő és helyi adottságokra épülő beruházás megvalósításában is jeleskedtek, így méltán érdemelték ki a Belügyminisztérium díjazását és további támogatását.

A START Plusz 2018. díjat ünnepélyes keretek között Ribárszki Péter Kondoros, Kardos Károly Körösladány, Kovács Mária Ecsegfalva, Tát Margit Méhkerék polgármestere, valamint Nagy Ferenc Békéscsaba alpolgármestere vehette át.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …