2024. április 24., szerda
FONTOS

89 szakember veheti át a mesterlevelet november 10-én

November 10-én, Békéscsabán 89 mester teszi le az esküt, és veszi át a mesterlevelet, összesen 13 szakmában – hangzott el a 3Témában.

A mesterleveleket már hagyományosan, ünnepélyes keretek között adják át, idén a békéscsabai Phaedra rendezvényközpontban. Ahhoz, hogy valaki mestervizsgát tehessen szakmájában, különböző kritériumoknak kell megfelelnie, például öt éves aktív munkaviszonnyal kell rendelkezzen. Az országban egyedülállóan Békés megyében a kézápoló és műköröm építő szakmából szereznek a legtöbben mesterlevelet, és ebben az évben is ők lesznek többségben az ünnepélyes rendezvényen.

November 12-én, szintén a Phaedra-ban szakképzési konferenciát tart a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az eseményen a nemzeti szakképzési és felnőttképzési hivatal igazgatója tart majd előadást, emellett egy másik előadó a gazdasági kamarák jelenlegi szakképzési lehetőségeit ismerteti, végül egy sikeres “startup” cégvezető fogja elmondani tapasztalatait. November 14-én egy pályaválasztási vásáron is jelen lesz a kamara, ahol az általános iskolásokat igyekszenek majd segíteni döntéseikben.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közeljövőjéről Mészárosné Szabó Anna a 3Témában beszél bővebben, illetve arról is, hogy milyen meglepetéssel várják a fiatalokat a pályaválasztási börzén.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …