2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Tiltakozás a gyógyszertári, éjszakai ügyelet megszüntetése ellen

Közleményben tájékoztatta a Gyula Televíziót a helyi önkormányzat arról, hogy tiltakoznak a városban működő gyógyszertári, éjszakai ügyelet megszüntetése ellen. Alább a teljes szöveg olvasható.

“Elfogadhatatlannak tartjuk és tiltakozunk az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet döntése ellen, amellyel november 17. napjától meg kívánják szüntetni Gyulán a gyógyszertári éjszakai ügyeletet. Az állami hatóság döntését súlyosan közösség-ellenesnek tartjuk, mert az este 10-től megfosztja Gyula város 31 ezer polgárát és a nálunk tartózkodó évi sok ezer vendéget attól, hogy
éjszaka hozzájuthassanak fontos gyógyszerekhez.

Elítéljük azt a gyakorlatot is, hogy az OGYÉI nem kérte ki önkormányzatunk véleményét a város valamennyi polgárának életét jelentősen érintő patikai ügyelet ügyében. Velünk egyetértésben tiltakozik országgyűlési képviselőnk is az OGYÉI döntése ellen, amiért is dr. Kovács József képviselő úrral közösen fordulunk levélben prof. dr. Kásler Miklós Miniszter úrhoz és dr. Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár úrhölgyhöz a városunk polgárait és a turistákat sújtó átgondolatlan döntés orvoslása érdekében. Addig is kérjük, hogy a sérelmezett határozatot ne hajtsák végre.”

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …