2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 11. 08.

Témák:

– Erkel Ferenc születésének 208. évfordulóján több programot szerveztek november 7-én, Gyulán. Görgényi Ernő polgármester azt mondta, a városnak fontos célja a tehetséges diákok támogatása, majd bejelentette, a novemberi testületi ülésre beterjeszti az Erkel Ferenc Művészeti Ösztöndíj megalapítására vonatkozó határozati javaslatot.

– Lisztérzékenységre szűrik az általános iskolák első osztályosait – jelentették be egy szerda délutáni, gyulai sajtótájékoztatón. Hazánkban minden századik ember szenved ettől a betegségtől.

– Civil szervezet is tiltakozik az éjszakai gyógyszertári ügyelet megszüntetése ellen. Az Egészséges Városért Közalapítvány is tiltakozik az azon döntés ellen, mellyel megszüntetnék Gyulán a gyógyszertári éjszakai ügyeletet.

– Az Erkel Diák Ünnepek történetének elmúlt 55 éves emlékanyagából szerveztek kiállítást az Erkel Ferenc Gimnáziumban, melynek célja a rendezvény népszerűsítése mellett a hagyományőrzés. A megnyitón az EDÜ Alapítvány a gyulai fiatalok számára hirdetett pályázatot.

– Mánássy Zoltánné Diploma Honoris díjas nyugalmazott főnővér minden pillanatra szép emlékkel tekint vissza a gyulai kórházban eltöltött 39 évéből. Ahogy az Évgyűrűkben elmondta, számára minden nap öröm volt bemenni a kórházba.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …