2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 11. 09.

Témák:

– Belügyminisztériumi támogatásnak köszönhetően bruttó 90 millió forintból készült el az első kerékpárút Tarhos külterületén. A községben a legtöbben biciklivel közlekednek, ők eddig csak a forgalmas autóúton tudtak elhaladni.

– Továbbra is téma a Hódmezővásárhely-Gyula vasútvonal korszerűsítése – derült ki Lázár János, a dél-alföldi régió közlekedésének fejlesztéséért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatóján.

– Szombattól kezdi meg téli üzemeltetést a Magyar Közút. A gépszemlét követően az ország egész területén több mint 32 ezer kilométernyi út hóeltakarításáért, síkosságmentesítéséért és ideiglenes kátyúzásáért lesz felelős a társaság.

– A korábbi évekhez hasonlóan idén is Gyula adott otthont a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság éves kongresszusának. A 38. alkalommal megrendezett találkozó célja a kapcsolatépítés és a tapasztalatcsere volt.

– Arad és Gyula lassan negyed évszázad óta ápol testvérvárosi kapcsolatot. A kapcsolattartás jegyében minden évben, mindkét városban tartanak közös programokat, idén az egyik a Székely Aladár fotóklub kiállításmegnyitója volt.

– Közúti baleset gondatlan okozása miatt született vádemelés a gyulai városnéző kisvonat ügyében. A járművet vezető, 66 éves férfi idén nyáron, a Béke sugárúton ütötte el a kerékpárját gyalogosan toló sértettet, aki súlyosan megsérült.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …