2024. március 29., péntek
FONTOS

Átadták a felújított gyulavári iskolát

A Bay Zoltán Általános iskola falai 123 éve, 1895-ben épültek és azóta jelentősebb korszerűsítésen nem esett át az iskola.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően ebben az évben több intézményt is felújítottak Gyulán, köztük a Bay iskolát is. Az infrastrukturális fejlesztést a pályázaton kívül önkormányzati és tankerületi forrásból sikerült megvalósítani.

A munkálatok nagyrészt még a nyári szünet alatt befejeződtek. Az intézményben modern informatikai termet, könyvtárt alakítottak ki, az udvaron pedig megfelelő teret biztosítottak a sportoláshoz. Az épület folyosói új burkolatot kaptak, a korábban beázott, vizes falrészeket rendbe tették, korszerű ablakok kerültek a termekbe, és szinte az összes helyiségben új festést kaptak a falak.

Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében arra mutatott rá, hogy széles körű összefogáshoz volt szükség ahhoz, hogy a Bay-ban és a többi állami általános iskolában is megújult környezetben tanuljanak a diákok.

Az esemény során az iskola névadójáról, Bay Zoltánról is megemlékeztek, majd az épület folyosóján a nemzeti színű szalagot is átvágták.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …