2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 11. 16.

Témák:

– Közel 300 minta érkezett idén az év kiváló magyar méze versenyre. Ezzel szinte egy időben immár 4. alkalommal kerül sor az európai mézes reggeli programra, amely keretein belül csak Gyulán 14 oktatási intézményben ismerkednek meg a gyermekek a méhek életével, a méz jótékony hatásával. Mindkét esemény célja a mézfogyasztásra való ösztönzés, illetve az egészséges életmódra nevelés.

– A Békés megyei civil szervezetek képviselőinek tartott előadást a Miniszterelnökség civil és Társadalmi kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága. A Békéscsabán megtartott eseményen elhangzott: a jövőben könnyebben pályázhatnak a szervezetek.

– 22. alkalommal rendezték meg az Egészségesen éld az életed! elnevezésű programot az Erkel Ferenc Gimnáziumban. Az eseményen az osztályok 8 kategóriában mérhették össze tudásukat. A tematikus nap célja a diákok környezettudatosságra és az egészséges életre nevelése.

– A Bozsik program keretében tartottak grassroots fesztivált a gyulai és a környező városok óvodásai számára. A programot minden évben kétszer rendezik meg a városban, célja pedig a labdarúgás népszerűsítése.

– Kedden este Gyulán adott koncertet  a Gayer Mátyás trio. A zenei szakmában elismert, világlátott trio Pécs, Nagykanizsa és Budapest után a gyulai jazz kedvelő közönségnek is bemutatta új lemezét, a Never Ending Story-t.

– Kiraboltak egy 88 éves asszonyt a Békés megyei Körösladányban. A rendőrök egy nap alatt elfogták a támadóit.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …