2024. április 24., szerda
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 11. 19.

Témák:

– Az 1883-ban alapított Békéscsabai 101-es Császári és Királyi Gyalogezred tiszteletére tartottak megemlékezést a megyeszékhely főterén. Az esemény a hősökről való megemlékezés mellett a katonai hagyományok megőrzését is szolgálta.

– Szennyvízakna kiásása közben találtak rá középkori maradványokra Belső-Törökzugban. A teljesen új régészeti lelőhelyen egy 14-15. századi felnőtt férfi sírhelyét fedezték fel, melynek különlegessége, hogy a lábfejére követ helyeztek.

– Több tájékoztató hangzott el a Békés Megyei Közgyűlés idei utolsó ülésén. A grémium foglalkozott oktatási kérdésekkel, emellett tárgyaltak az M47-es gyorsforgalmi út tervezett nyomvonal változataival.

– Lila fényt kapott szombat este a gyulai Almásy kastély. A koraszülöttek világnapján az érintett gyermekek és családjuk helyzetére hívták fel a figyelmet.

– A napokban a Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban erősítették Arad és Gyula kapcsolatát. A Kézfogások rendezvénysorozat keretében több programot is szerveztek annak érdekében, hogy a város képviselői ne csak hivatali körülmények között találkozzanak. Így idén sem maradhatott el a közös futballmeccs.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 18.

Témák: – Észt napot tartottak a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karán. Az eseményre ellátogatott Raul …