2024. április 19., péntek
FONTOS

A harmadik mozgásfesztivált rendezték Gyulán

Hogy takarítanak a nyugdíjas szobaasszonyok: ezt mutatta be a Szécsényből érkezett aerobik csoport Gyulán, a Mozgás egy életen át fesztivál gyulai állomásán.

A rendezvényre azoknak a kluboknak, csoportoknak a jelentkezését várták, akik szívesen mutatták be, hogy milyen mozgásformát választanak egészségük megőrzése, közösségi kapcsolataik megerősítése érdekében.

Az eseménynek otthont adó szálloda és környezete kiváló lehetőséget ad a kikapcsolódásra. A résztvevők több olyan szabadidős program közül választhattak, melyek segítenek az egészség megőrzésében. Emellett kisebb csoportokban beszélgetéseket, előadásokat szerveztek, ezeken az időskori táplálkozásról, gyógyszerszedési szokásokról esett szó.

A program célja a kikapcsolódás mellett az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy az idősebb korosztályhoz tartozóknak, koruknak, egészségi állapotuknak megfelelő fizikai aktivitásra van szükségük. Az idősek életminőségét erősen befolyásolja egészségi állapotuk, mozgásszabadságuk. Az egészség megőrzése, a mozgás minden életszakaszban hozzátartozik az élethez. De a mozgás, egyben örömforrás is!

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …