2024. április 20., szombat
FONTOS

A népzene és a népdal köré épült a népművészeti vetélkedő

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a népművészeti vetélkedőt a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye. A Városháza dísztermében megrendezett eseményen több gyulai idős klub is képviseltette magát, valamint Elekről, Lőkösházáról és Kétegyházáról érkeztek résztvevők. A versenyt minden évben más tematika szerint rendezik meg, az idei vetélkedő a népzene és a népdal köré épült.

A fő téma mellett a gyermekjátékok és népi mesterségek is előkerültek a vetélkedő feladataiban. A 12 résztvevő csapat kvíz játékokon, szellemi fejtörők megoldásával mutathatta meg tudását. A gyulai 1-es számú idősek klubja már nem először vesz részt ezen az eseményen, ugyanis harmadik alkalommal vannak jelen, és az utóbbi két évben ők térhettek haza nyertesként a megmérettetésről.

A versenyen plusz pontokat kaptak azok a csapatok, akik valamilyen népi mesterségekhez köthető használati tárgyat hoztak magukkal. A győztes klubot idén is vándorserleggel jutalmazták.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …