2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Sok vendéget várnak a jövő heti mézes fesztiválra

14 hazai és 3 külföldi lovagrend mellett idén is több ezer vendéget várnak a tizenegyedik Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál programjaira. Az eseményről szerda délelőtt a városházán tartottak sajtótájékoztatót. Itt a szervezők egyike, Petrucza Zoltán arról beszélt, hogy a program fontos célja a minőségi magyar méz népszerűsítése, ezt a munkát pedig nemcsak ilyenkor, hanem egész évben végzik.

Haász Ferenc, a Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület elnöke a december hetedike és kilencedike között megrendezett esemény legfontosabb programjairól beszélt, hangsúlyozva, hogy a szombat esti vacsora és a mézes szauna kivételével ezek ingyenesek.

A fesztiválra 296 mézminta érkezett 115 méhésztől, ezek közül kerül majd ki az év méze, illetve 75 különleges alkotást bírálnak el a viaszgyertya öntő verseny keretein belül.

A gyulai önkormányzat évek óta támogatja a programot, mely mint ahogy Görgényi Ernő polgármester fogalmazott, jelentős turisztikai értékkel bír, sok vendéget vonz, és számos társadalmi csoportra kiterjed.

Az esemény jövő péntek délután egy szakmai fórummal kezdődik a városházán, este a lovagrendek vonulnak végig a városon. Szombaton a regionális szakmai nap mellett vásár és számos más program teszi teljessé a napot, vasárnap pedig a gyermekek kerülnek a középpontba. A Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál programjain tavaly közel négyezren vettek részt.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …