2024. április 18., csütörtök
FONTOS

8 csapat jutott döntőbe a Hunyadi 560 elnevezésű történelemversenyen

Hunyadi 560 néven rendezett megyei történelemversenyt a Magvető Református Általános Iskola. A versenyre 13 4 fős csapat jelentkezett, nekik egy történelmi totót kellett kitölteniük, illetve egy iniciálét kellett megrajzolniuk. A megmérettetés döntőjében a Gyuláról, Békéscsabáról, Lőkösházáról és Szeghalomról érkezett legjobb 8 csapat mérte össze tudását.

A verseny névadója Hunyadi Mátyás, akit 560 éve koronáztak királlyá. Az esemény védnöke, Görgényi Ernő polgármester beszédében Mátyás király gyulai vonatkozásairól osztott meg érdekességeket. A csapatok a Hunyadi családdal, az adott történelmi korszakkal kapcsolatban tartottak prezentációkat, oldottak meg játékos, interaktív feladatokat, az Észbontók elnevezésű csapat pedig még egy babát is készített korhű ruházattal.

A szervezők, Czirok Sándor Zoltán és Vizlendvay-Veres Krisztina hagyományteremtő céllal rendezték meg a versenyt, a következő tanévben II. Rákóczi Ferencről szeretnének ugyanilyen formában megemlékezni, hiszen jövőre ünnepeljük erdélyi fejedelemmé választásának 315. évfordulóját.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …