2020. február 28., péntek
FONTOS

Körözött autó ittas sofőrrel

A VÉDA rendszer azonosított egy körözött autót a 47-es számú főúton, Szeghalom és Körösladány között.

A rendőrök rövid időn belül megállították a járművet és ellenőrizték a vezetőjét, aki a gyanú szerint ittasan és jogosítvány nélkül közlekedett.
A 47-es főút Szeghalom és Körösladány közötti szakaszán felállított VÉDA kamerák alatt haladt át egy személygépkocsi 2018. november 28-án 19 óra 30 perc körül. A rendszer az autó rendszáma alapján jelzést küldött a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy körözött járművet azonosított.

Az ügyeletvezető azonnal küldte a közelben szolgálatot teljesítő gépkocsizó járőröket, akik rövid idő alatt megtalálták a keresett autót és megállították Körösladányban, az Emlék téren.

A jármű vezetőjét és utasát a rendőrök előállították a Szeghalmi Rendőrkapitányságra, majd értesítették a körözést elrendelő Berettyóújfalui Rendőrkapitányságot. Az ellenőrzéskor a személygépkocsi vezetőjénél a szonda alkoholfogyasztást jelzett és a további mérések is megerősítették az ittasság gyanúját. Ezért a rendőrjárőrök a váncsodi férfi ellen büntetőfeljelentést tettek. Emellett szabálysértés miatt is indul eljárás ellene, mert vezetői engedélye soha nem volt.

Nézze meg ezt is:

106-tal hajtott Békéscsaba belterületén

Az elmúlt hétvégén a békéscsabai rendőrök 54 gyorshajtót mértek be. Az egyik autós lakott területen …