2024. április 16., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 11. 30.

Témák:

– Megújult a belváros ünnepi díszítése Gyulán. A Harruckern téren betlehemi falu épült, két festett, térelválasztó paravánnal, melyek körbeölelik az ott álló karácsonyfát. A Világórától a Harruckern térig tartó szakaszon négy héten át tart a karácsonyi vásár. A hétvégéken helyi termelők árusítják majd portékáikat, a látogatók vásárolhatnak mézet, kézműves termékeket, mézeskalácsot, és megkóstolhatják a Beer Corner téli különlegességét, a forralt meggysört is.

– 77 év után láthatta a közönség a két világháború közötti Gyulai Művésztelepesek festményeit. A kiállítás csütörtök esti megnyitóján elhangzott, ez a tárlat az egyik legnagyobb mérföldköve Gyula művészeti életének.

– Januártól felújítási támogatásra pályázhatnak a közös- és a lakásszövetkezet tulajdonában lévő társasházak. A vissza nem térítendő összeg a tervezett munka teljes költségének 50%-a, maximum 1 millió forint közösségenként.

– Rászorulóknak nyújtottak segítséget a Gál Ferenc Főiskola gyulai karának hallgatói. A dévai, sárospataki és dunántúli karitatív munkáról csütörtök délután számoltak be.

– A gyulai lakásotthonokban élőket látta vendégül csütörtök este Mikus Éva. A közös vacsora alkalmat adott arra, hogy a jelenlévők ápolják, erősítsék kapcsolataikat.

– Baleset történt csütörtökön Gyulán, az Ajtóssy Albert és a Nürnbergi utca kereszteződésében.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 10.

Témák – Sok vendégre, aktív nyárra számíthatnak a gyulai turisztikai szolgáltatók, vagyis várhatóan folytatódik a …