2024. április 20., szombat
FONTOS

Meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját Gyulán

Megtelt a város a Világóra és a Harruckern tér közötti szakasza advent első vasárnapján, ahol népművészeti vásár várta a megjelenteket. Este a hagyományokhoz híven a város és az egyházak képviselői mondták el köszöntőiket. Görgényi Ernő polgármester kiemelte, az advent a várakozásról szól, majd hozzátette, a várakozás lényege a folyamat, a pillanatok megélése.

Kovács József országgyűlési képviselő ünnepi gondolataiban hangsúlyozta, megható számára, hogy évről-évre egyre többen kísérik figyelemmel az első gyertya meggyújtását advent első vasárnapján.

Baráth János református lelkész egy történetet mondott el az adventi várakozáshoz kapcsolódva. Pápai Attila evangélikus lelkész ünnepi beszédében kiemelte, a Krisztus várás szelíd öröme és a csendes önvizsgálat jellemzi az adventi készülődést. Balogh Barnabás baptista lelkész beszédében hangsúlyozta, a várakozásnak akkor van igazán értelme, hogyha valami valóságosat várunk. Márk Tivadar, a román ortodox püspökség képviselője kiemelte, az adventi időszak egy felkészülés arra, hogy találkozzunk az Úrral.

Kovács Péter római katolikus plébános megáldotta az adventi koszorút, majd rámutatott arra, hogy mit is jelent ez az ünnep számunkra.

Az ünnepi beszédeket követően Görgényi Ernő polgármester meggyújtotta a Harruckern téren elhelyezett adventi koszorú első gyertyáját. Az adventi program a Kränzlein Kórus műsorával folytatódott a Kossuth téren, ezután pedig a Japánkert Barátok Köre Egyesület által elkészített adventi koszorún is kigyulladt az első fény.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …