A másik előadás a mézmarketingről szólt, melyet Lesti Kitti, 2018 Mézkirálynője tartott. Feladata a magyar termelői méz fogyasztásának népszerűsítése, melyet már a gyerekeknél el kell kezdeni.
Az eseményen elhangzott, a méz egy nagyszerű édesítőszer, amely különféle fűszerekkel keveredve különleges ízhatást ad. Magas hőfokon nem érdemes alkalmazni, hiszen az illóanyagokat, valamint a jótékony hatásait is elveszíti. 35 fokig érdemes használni ezt a “folyékony aranyat”.
Görgényi Ernő polgármester az eseményen kiemelte, a három napos rendezvény turisztikai szempontból is fontos a városnak.
11 évvel ezelőtt azzal a szándékkal indították útra a rendezvényt, hogy bemutassák a gyulai kézműves mézeskalács készítésének folyamatát, illetve a mézet, mint az egészséges életmód fontos elemét. A program évről-évre bővült, illetve egyre több napossá vált.
Az eseményen elhangzott, az elmúlt időszak állománycsökkenése ellenére a magyarországi méhcsaládsűrűség a harmadik legjobbnak számít a kontinensen.