2024. április 19., péntek
FONTOS

Többször jelentkezik Gyuláról a “Jónak lenni jó!”

Gyula lesz az egyik fontos helyszíne a közmédia adománygyűjtő műsorának, advent harmadik vasárnapján a cukorbetegséggel érintett gyerekek táboroztatására gyűjtenek adományokat. A közmédia egész napos műsorfolyamában több beszélgetés szól majd a társadalmi felelősségvállalásról és magáról a diabétesszel élők mindennapi nehézségeiről, küzdelmeiről. A gyulai helyszínekről, a várból, az Almásy-kastélyból és Várfürdőből is lesznek élő bejelentkezések.

A Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért, a Hétpettyes Angyalok és a Hétpettyes Szülői Kötelék munkatársai évek óta teljes erőbedobással dolgoznak azért, hogy segíthessenek, s hetek óta készülnek a december 16-án tartandó eseményre. A cukorbetegséggel élő gyermekek és fiatalok nehézségeire hívja fel a figyelmet idén a közmédia Jónak lenni jó! című adománygyűjtő műsora: advent harmadik vasárnapján a betegséggel érintett gyerekek táboroztatására gyűjtenek adományokat.

A közmédia egész napos műsorfolyamában több beszélgetés szól majd a társadalmi felelősségvállalásról és magáról a diabétesszel élők mindennapi nehézségeiről, küzdelmeiről. A gyulai helyszínekről, a várból, az Almásy-kastélyból és Várfürdőből is lesznek élő bejelentkezések.

A műsor házigazdája, Lévai Ildikó elmondta: annak hatására kapcsolódott be a civil szervezet karitatív munkájába, hogy kiderült, hároméves kisfia diabeteszes lett. A nehezen feldolgozható trauma segíteni, tenni vágyássá alakult. Évek óta rendületlenül dolgozik azért, hogy minél több, ezzel a betegséggel élő gyermeknek és fiatalnak segíthessen. Mint az eseménnyel összefüggésben fogalmazott:

„A munkatársaimmal ünneplőbe öltöztetjük az alapítványt és csak erre készülünk hetek óta”

Általánosságban tudható, a jószolgálati kezdeményezések termékeny táptalajra lelnek Gyulán, ennek nagy hagyományai vannak, de talán elegendő csupán a koraszülöttek életkörülményeinek javításáért indított gyűjtést megemlíteni. A Richter Főnix Közösség díjazottja birtokosaként is említhető Lévai Ildikó a gyermekét érintő diagnózist követően egyfajta gyászfolyamatot élt meg, majd elhatározta, minden követ megmozgat azért, hogy másoknak segíthessen.

– Nem felejtettem el azt a segítséget, amit kaptam, belém vésődött, méghozzá olyan formában, hogy szeretném átadni azoknak, akik most szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a gyermekük cukorbeteg lett – foglalta össze, aláhúzva: a legfontosabb az, hogy összetartozunk, meg tudjuk fogni egymás kezét, támogatni tudjuk egymást, a frissen diagnosztizált betegeket és családjaikat is.

A bejelentkezések időpontjai és helyszínei:

Duna TV: 11:33 (kastély)

Duna TV: 13:53 (vár)

Duna TV: 15:09 (kastély)

Duna World: 16:37 (Várfürdő)

Duna World: 19:18 (Várfürdő)

Duna World: 19:41 (Várfürdő)

Nézze meg ezt is:

Karitatív rangadóra készülnek

  A Gyulasport Nonprofit Kft cégfilozófiájának kiemelt területe a karitatív segítségnyújtás, ami a jövő hétvégi …