2024. április 20., szombat
FONTOS

Tévhit, hogy a cukrozott méz jobban kristályosodik

Müllek Zoltán már 30 éves tapasztalatot tudhat maga mögött a méztermelés területén.

A kezdetekkor egy barátja győzte meg, hogy közösen vágjanak bele egy vállalkozásba, akkor még 2 méhcsaláddal kezdte el a munkát a méhész. A napokban közel 100 méhcsaláddal foglalkozik, idén 8 fajta mézet sikerült előállítania. Ezekkel a termékekkel a decemberben megrendezett XI. Méz- és mézeskalács fesztiválon is találkozhattunk. Hazánkban ugyan még mindig kevesen, de egyre többen fogyasztanak mézet, és a legtöbben a megbízható helyről származó, magyar termelői mézet keresik. Vásárláskor, amitől a legjobban félnek az emberek, az a hozzáadott cukortartalom. Hogy jó terméket vásároltak-e, azt pedig gyakran a korai kristályosodásról döntik el. Müllek Zoltán elmondta, hogy ez egy tévhit, a cukrozott méz pontosan ellenkezőleg viselkedik.

December közepén Müllek Zoltánnál a méhek ebben a garázsban telelnek. Ez a hely ideális számukra, hiszen a zárt helység akár a kinti -10-es hőmérséklettől is megvédi őket.

Ebben az évben az akácméz volt a legkelendőbb mézfajta a piacon, nem csak más településeken, Gyulán is. Müllek Zoltán az elmúlt szezonról és saját vállalkozását mutatja be a Híradó után, Kézjegy című műsorunkban.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …