2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Megújult a lila iskola kültéri kézilabdapályája

Csütörtök délelőtt átadták a lila iskola új rekortán burkolatú kézilabdapályáját. A téli időjárás miatt a hófödte pálya helyett az iskola tornatermében megtartott eseményen a gyerekek különféle műsorral készültek angol, illetve német nyelven is.

Fabulyáné Kovács Tímea, a Békés Megyei Kézilabda Szövetség elnöke kiemelte, az új borítású kézilabdapálya kialakítása az iskolában tanuló diákok számára népszerűvé teszi a testnevelés mellett a sportág szeretetét. A Magyar Kézilabda Szövetség 2017 tavaszán hirdetett meg egy pályázati felhívást, amely kültéri, bitumenes pályák felújításáról szólt. Magyarországon több, mint 120 pálya újulhatott meg így.

Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, a lila iskolában szinte teljes körűvé vált a felújítások köre. Hozzátette, ezek a munkálatok a diákok mellett a felnőtt sportolók számára is lehetővé tették a biztonságos mozgás lehetőségét.

A Gyulai Tankerületi Központ sikeresen pályázott a tanulást segítő terek infrastrukturális fejlesztését célzó kiírása, ezáltal segítve a korszerű oktatást. Annak a pályázatnak köszönhetően 31,5 millió forintból korszerűsítették a lila iskolában a természettudományos szaktantermet és a nyelvi labort.

Görgényi Ernő polgármester kiemelte, öröm számára, hogy ebben az ünnepi időszakban adhatták át az új kézilabdapályát, hiszen ez egyfajta karácsonyi ajándék is. Hozzátette, a kézilabda pálya felújítása mellett korábban a műfüves futballpálya és a tornacsarnok rekonstrukciója már megelőzte ezt a beruházást.

A rendezvényen az iskola tanulói műsort adtak elő, ezzel jelképesen felavatva az új, kültéri pályát.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …