2024. április 26., péntek
FONTOS

125 rászoruló gyermek kapott ajándékot

Békési bábelőadók műsora szórakoztatta a gyulai rászoruló családokat a csütörtökön megrendezett karácsonyi ünnepségen. A művelődési központban a kistérségi intézmény család és gyermekjóléti szolgálata október eleje óta szervezte a programot a nehéz helyzetben élő gyulai gyermekek számára.

Az esemény több mint húszéves múltra tekint vissza, azóta hagyománynak számít, hogy megajándékozzák a hátrányos helyzetű családban élő gyulai gyermekeket. Ebben az évben az intézmény több mint 120 fiatalt értesített, hogy meglepje őket a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-akciójának keretein belül felajánlott ajándékcsomagokkal.
Görgényi Ernő polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy mindennél értékesebb ajándék a szeretet, az egészség és a családdal együtt töltött idő. Ezek ugyanis nem becsomagolhatóak.

A gyermekek számára nagy jelentőséggel bírnak a karácsonyfa alatt lévő meglepetések. A kistérségi szociális intézmény és a Baptista Szeretetszolgálat csomagjaiban hasznos dolgokat, például mesekönyvet, iskolai és higiéniai felszerelést, színes ceruzát és játékokat is találhatnak.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …