2024. április 20., szombat
FONTOS

500 adag babgulyást osztottak a rászorulóknak Gyulán

Tangóharmonikán előadott dallamok színesítették az 52. alkalommal megrendezett ételosztást a gyulai Gazdaudvarban. A néhai Balogh Lajos 2006-ban kezdte el a főzést a rászorulók részére, 2017-től pedig az emléke előtt tisztelegve rendezik meg ezt az eseményt. Idén is sokan érkeztek az osztásra ételhordókkal és fazekakkal, voltak, akik a helyszínen is fogyasztottak. A rászorulók számára fontosak az ilyen események, ahol gondolnak rájuk.

A frissen főtt, gőzölgő étel mellett a rászorulók kaphattak többek között ruhákat, szaloncukrot, illetve csokimikulást is. Az eseményt évről-évre az adományok mellett több civil szervezet, valamint a város vezetése és képviselői is támogatták.

Az 52. alkalommal megrendezett ételosztást a gyulai és a környéken élő lakosok számára szervezték. Az előző évek tendenciájához hasonlóan az 500 adag babgulyás a nap végére teljesen elfogyott. A szervezők remélik, hogy a jótékonysági eseménnyel hozzájárultak ahhoz, hogy a karácsonyi időszak szebbé váljon a rászorulók számára.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …