2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Készségfejlesztő programokat szerveznek az időseknek

Juhos Renáta és Nagyné Székely Aletta, a Gyulai Kistérségi Szociális Intézmény mentálhigiénés dolgozói számoltak be az általuk szervezett 2018-as programokról Évgyűrűk című műsorunkban. Ebben az évben a kirándulásokra mentek el a legtöbben az idős klubokból, de a készségfejlesztés szempontjából az “elmewellness”, az activity és egyéb kvízvetélkedők voltak a legnépszerűbbek.

A Szociális Munka Napja alkalmából rendezett novemberi ünnepségen díjazott mentálhigiénés csoport már a 2019-es programtervet is elkészítette, melyek között szerepelnek olyan események is, amelyek már több éves hagyományra tekintenek vissza, például a népművészeti vetélkedő. Az egyik legkedveltebb versenyt eddig mindig az előző évi nyertes idős klub szervezte, jövőre ezt a feladatot a kistérség dolgozói vállalják magukra.

2019 elején és a tavaszi programokat követően, amikor már biztosan megérkezik a jó idő, tehát júniusban főzőversenyt hirdetnek meg idősek számára. A nyár további szakaszában olyan programokat terveznek, melyeket idén is megrendeztek, ilyen például az activity vetélkedő, ősszel pedig ismét elkezdődnek a közös kirándulások.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …