2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Magyar ösztöndíjas, üldözött keresztény diákok tanúságtétele

Október 9-én este a Szent Péter tér tőszomszédságában fekvő Cesi palotában nyílt meg a „Kereszt-Tűzben!” című kiállítás, mely az Egyesült Államok után most Európában folytatja útját, emléket állítva a közel-keleti keresztényég elleni barbár támadásnak.

A Szentszéki Magyar Nagykövetség szervezésében létrejött római kiállítás a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Helyettes Államtitkársága támogatásával született meg. Az eseményen részt vett húsz egyetemista fiatal, akik a Hungary helps program keretében magyar ösztöndíjjal tanulnak különféle magyar egyetemeken. A húsz ösztöndíjas diák Szíria, Irak, Libanon, Pakisztán, Nigéria üldözött térségeiből származik. A római konferencia második részében tanúságot tettek mindazon borzalmak átéléséről, melyet ők, illetve családjaik elszenvedtek. A tanúságtevők megtört hangon, nem egyszer sírva számoltak be többek között a pakisztáni és libanoni adminisztratív egyházüldözésről, az Isis gyilkosságai­ról és az afrikai Boko Haram mészárlásairól.

A magyar ösztöndíjas diákok részt vettek a szerdai általános kihallgatáson, melynek végén Ferenc pápa személyesen köszöntötte a diákokat. A Szentatyával való találkozás során az üldözött keresztény diákok magyar zászlót bontottak ki maguk előtt, melybe Ferenc pápa is belekapaszkodott.

A piros-fehér-zöld nemzeti lobogó így a Szent Péter téren az összefogás, a segítség és a köszönet jele lett: Így is lehet segíteni!

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …