2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Békéscsabán először rendeztek Geo Szilvesztert

December 30-án, Békéscsabán elsőként a Turisztikai Főpályaudvar adott otthont a Geoszilveszter 2018 elnevezésű rendezvénynek, amely országszerte három helyszínen, Békéscsabán, Kisoroszin és Kaposváron zajlott. Az eseményen a geocaching játékosai együtt búcsúztatták az óévet.

A geocaching, mint szabadidős tevékenység az Egyesült Államokból származik, és Magyarországon is egyre több lelkes követőt számlál. Ez a modern világ kalandorainak kincskereső játéka, mely segítségével olyan területeket, nevezetességeket, tájakat fedezhetnek fel, melyeket társaik arra érdemesnek találnak. Hasznos kikapcsolódás azok számára, akik szeretnek kirándulni, túrázni.

A játékosoknak az adott helyszínen egy dobozt kell megkeresniük, ami egy vendégkönyvet, néhány apró ajándékot, illetve egy jelszót tartalmaz, mellyel később az interneten regisztrálva pontokat gyűjtenek.

Magyarországon közel 4500 ilyen rejtés van, amiből Békéscsabán 8 található, az egyik éppen a Turisztikai Főpályaudvaron. A megjelent játékosok ezzel az ünnepi geoládával, punccsal, süteménnyel ünnepeltek.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …