2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Több centiméteres hó várható, megváltoznak az útviszonyok

A videó elején látható felvételek még tavaly februárban készültek, akkor több centiméteres hóréteg borította Gyulát, s bár a közlekedésben érdemi fennakadás nem alakult ki, az autósoknak is oda kellett figyelniük a megváltozott feltételekre. Valami hasonló várható majd szombaton is, hiszen az előrejelzések szerint legalább 4-5, de akár 10 centiméteres hó hullhat.

Bányai György, a Gyulai Közüzemi Kft üzemvezető-helyettese elmondta, a megfelelő mennyiségű só rendelkezésre áll, de újabb 100 tonnát rendeltek, melyet hétfőn szállítanak le. Már egyeztettek a külső vállalkozókkal, a saját gépek pedig megfelelő műszaki állapotban vannak. A járdákkal kapcsolatban Bányai György arra hívta fel a figyelmet, hogy az adott ingatlan tulajdonosának, bérlőjének kell rendben tartania a szakaszt, és ez a téli időszakra is igaz.

A Magyar Közút legfrissebb tájékoztatása szerint a hétvégén a havazás mellett egy másik tényező is nehezítheti a haladást, a szokásosnál is nagyobb lehet ugyanis a forgalom a legfontosabb tranzitútvonalakon – elsősorban a Nyugat-Európa felé visszatérő munkavállalók miatt. Ők is arra hívták fel a figyelmet, hogy téliesebb útviszonyokra és lassabb haladásra kell felkészülni.

A közlekedőktől azt kérik a szakemberek, hogy a havazásban érintett területeken még utazás előtt tájékozódjanak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu oldalon, az aktuális út- és látási viszonyokról, valamint forgalmi helyzetről.

A friss baleseti és torlódással kapcsolatos hírek itt érhetőek el: https://utinform.hu/hirek/ balesetek-torlodasok- rendkivuli-kozlekedesi- esemenyek-2. Míg reggel 5 és este 22 óra között, nagyjából 3 óránként a következő linken országos, átfogó összesítéseket is olvashatnak a közlekedők az időjárási helyzethez kapcsolódó útviszonyokról: https://utinform.hu/hirek/ut- es-latasi-viszonyok-a- kozutakon-2017-2018.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. téli üzemeltetési feladataival kapcsolatos gyakori kérdés-válaszokat, valamint a közlekedők számára további hasznos téli tanácsokat a társaság november elején megújult weboldalán itt érhetnek el az érdeklődők: http://internet.kozut.hu/teli- uzemeltetessel-kapcsolatos- informaciok/#more-886.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …