2024. április 20., szombat
FONTOS

Változatos programokkal készül 2019-re a gyulai könyvtár

A városi könyvtár ebben az évben is az eddig ismert szolgáltatásokat nyújtja az olvasók számára. Már elkezdték a költészet napjára való felkészülést, valamint nagy várakozás előzi meg az ünnepi könyvhét illetve az őszi könyvtári hét programsorozatait is. Januárban pedig filmvetítésre és egy könyvbemutatóra invitálják az érdeklődőket.

Február 4-én újra indul a nagy olvasási kihívás, mely keretén belül szeptember végéig 25 könyvet kell elolvasni a megadott feltételeknek megfelelően. Dézsi János igazgató elárulta, hogy az idei témák között helyet kaptak a bajszos írók, híres párok és korszakalkotó magyar tudósok is. Ezen kívül a közeljövőben helyi írók újonnan megjelent köteteit is bemutatják, valamint a könyvtár történetének szempontjából több évfordulót is idén ünnepelnek.

Dézsi János kiemelte, folyamatosan bővítik a könyvállományt, egyben arra biztatta az olvasókat, hogy ha valamilyen szöveget mégsem találnak meg, jelezzék, és az intézmény megpróbálja minél előbb beszerezni azt. Olyan újításokra is számíthatnak a könyvtár látogatói, mint a világítótestek korszerűsítése, mely miatt időszakosan megváltozik az igénybe vehető szolgáltatások száma, továbbá a nyolcévente ismételt leltározás is ebben az évben esedékes.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …