2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 01. 08.

Témák:

– A tavalyi, a cég ismertségén jelentősen javító kampányhoz hasonló programmal készül 2019-ben a Gyulahús. A legtöbb megjelenést tavaszra tervezik, a korábbiakhoz képest nagyobb hangsúlyt kap majd a gyulai májas.

– Aktív évre készülnek a Békés Megyei Levéltárnál. Erdész Ádám igazgató beszámolójából kiderült, a programok már januárban megkezdődnek, és az őszi, hagyományos konferenciában csúcsosodnak ki. Ez utóbbi majd olyan emberekről szól, akik a társadalom kovászaként működtek.

– 25 éve fogalmazódott meg az az ötlet Sós Imrében, melyet közel 3 éve sikerült megvalósítania. Ez nem más, mint a Békéscsabán található turisztikai főpályaudvar. Az érdeklődők – ahogy ő fogalmazott – egy időutazáson vehetnek részt, amikor a főpályaudvar mozdonyaiba térnek be egy-egy italra. Ez az élmény átadása volt a legfőbb célja az ötletgazdának, akivel a Kézjegyben beszélgettünk.

– Ebben az évben is megemlékeznek a 74 éve kényszermunkára hurcolt gyulai németekre. Vasárnap, január 13-án a németvárosi Szent József templomban tartanak Szentmisét, majd azt követően a templom mellett felállított Málenkij robot emlékszobrot is megkoszorúzzák.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 12.

Témák: – A város tíz pontján, összesen 255 millió forintból újulnak meg utak, útszakaszok és …