2020. július 9., csütörtök
FONTOS

Sós Imre, a kreatív ötletek gazdája a Kézjegyben

Mindig is a kreatív ötletek megvalósítása volt a célja Sós Imrének. 25 évvel ezelőtt döntötte el, hogy létrehoz egy turisztikai főpályaudvart, mely 3 éve sikerült is neki. A szeghalmi ötletgazda egy olyan közösségi teret szeretett volna létrehozni, ahol az emberek nosztalgikus hangulatban tölthetik az időt. Ennek megfelelően próbálta belülről is kialakítani a mozdonykabinokat Békéscsabán, ezek – mint mondta – igazi időutazást jelentenek a vendégek számára. Az első kocsit – ahol a forgatás is zajlott – Szekszárdról sikerült beszereznie, nem mindennapi körülmények között.

Sós Imre nevéhez fűződik annak a túrának a kitalálása és megszervezése, mely unikumnak számít ebben a térségben. A résztvevőknek az Élővíz-csatornán kell végigkenuzniuk – lehetőleg indián jelmezben.

Sós Imre nemcsak a sport, hanem a kultúra területén is igyekezett különlegeset alkotni. A főpályaudvar alatti váróteremben kialakított egy kiállítótermet, ahol meglepő tematikájú tárlatokat szervez például dugóhúzókból, radírokból vagy petróleum lámpákból.

Nézze meg ezt is:

Sok a vendég Gyulán, a belföldiekre építenek a jövőben

Megtelt a városnéző kisvonat, július elején már szinte annyi turistát látni Gyula utcáin, mintha nem …