2024. április 16., kedd
FONTOS

Nő a betegek száma, de még nincs influenza járvány

Az influenza szerű megbetegedések a gyulaiakat sem kerülték el. A napokban ezek a felvételek egy helyi rendelő várótermében készültek, ahová már a reggeli-délelőtti órákban sokan érkeztek. A tünetek ilyenkor egy általános megfázás tüneteihez hasonlíthatóak, a levertség mellett jellemző a magas láz, de ide tartoznak az ízületi fájdalmak is. Ha valaki az említett panaszokat tapasztalja magán, annak érdemes minél hamarabb orvoshoz fordulnia. Erre Gaálné Maráczi Gabriella, a Békés Megyei Kormányhivatal főosztályvezető-helyettese hívta fel a figyelmet.

Ebben az időszakban különösen azoknak érdemes odafigyelniük, akik tudják, hogy gyengébb immunrendszerrel rendelkeznek, hiszen náluk könnyebben kialakulhat valamilyen szövődmény. A kormány ebben az évben 1 millió 300 ezer ingyenes, influenza elleni vegyületet tartalmazó vakcinát biztosít a lakosság számára. Azok, akik krónikus megbetegedésük miatt jogosultak az ingyenes védőoltásra, még most sem késtek el, érdemes beadatniuk a védőoltást.

A szakrendelők, háziorvosok már felkészültek a járványra, amely még nem ütötte fel a fejét Békés megyében. A szakemberek szerint azonban a megbetegedések száma a hónap végére országszerte emelkedhet.

Nézze meg ezt is:

Krusovszky Dénes mutatta be legújabb regényét a gyulai könyvtárban

  “Az összeomlás előtt?” címmel rendeztek író-olvasó találkozót a városi könyvtárban. Ez alkalommal Krusovszky Dénes, …