2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Egyedi szabadulószobát alakítottak ki a gyulai várban

Egyedi környezetben, a gyulai vár borozójában alakítottak ki fiatalok számára szabadulószobát. Először tavaly decemberben, a két ünnep között kedveskedtek a családoknak ezzel az új attrakcióval.

A helyiség abban különbözik a máshol megszokott szobáktól, hogy a tervezéskor, valamint a feladatok összeállításakor kifejezetten a gyermekekre gondoltak. A hagyományosan a horrorfilmekből, krimikből ihletet merítő játékokkal szemben a gyulai várban helyet adó szoba nem ijesztő, de a játék izgalmát amúgy sem a rémisztő feladatok adják.

A feladványok és a kulcsok a várborozó falain, a bent lévő középkori tárgyak között vannak elrejtve. Ezek újabb és újabb lakatokat, zárakat nyitnak ki. Ezeket a vár történetéből vett információk, illetve adatok segítségével lehet megtalálni.

A lengyelországi Koszalinban működő szabadulószobában bekövetkezett, öt, tizenéves lány életét követelő tűzvész után sok helyen átvizsgálták a hasonló helyiségeket, Gyulán is mindent megtesznek annak érdekében, hogy ilyen ne fordulhasson elő ilyen eset.

2019 januárjától minden szombaton, előzetes bejelentkezést követően várja a családokat a szabadulószoba a gyulai vár borozójában.

Nézze meg ezt is:

Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

  A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat …