2024. április 16., kedd
FONTOS

Új elektronikai eszközök a Karácsonyi iskolában

Többek között új projektor segíti a munkát ezentúl a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskolában. A MOZAIK programjának segítségével a projektor képes más eszközön kiadott parancsokat is végrehajtani, így a gyerekek akár a tableten keresztül is megoldhatják azokat a feladatokat, amelyek a táblán megjelennek. A tableteket szintén most szerezte be az iskola. Az eszközberuházás során laptopok is érkeztek az intézménybe, mindez egy pályázatnak köszönhető.

Az új projektorok most már nem csak arra használhatók, hogy egy-egy gyerek dolgozzon rajtuk, hanem egyszerre akár többen is képesek lesznek ugyanazon a munkalapon megoldani feladataikat. Ezen kívül a tabletek tökéletes eszközként működnek majd a kiscsoportos projektmunkák során, mondta Gajdáné Szűcs Viktória intézményegység vezető. A pályázathoz tartozó továbbképzés pedig kimondottan tantárgyspecifikus volt a tanárok számára.

Az eszközbeszerzés után az iskolában a wifi hálózat fejlesztését tervezik, hogy még zavartalanabbul folyhasson a munka, hiszen a gyerekek által használt tabletek és a projektor az internetkapcsolat segítségével kommunikál egymással.

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …