2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Nem változik Gyulán a fejlesztések fő iránya

Több szempontból is jó évet zárt a város – mondta Görgényi Ernő a 3Témában. Gyula polgármestere kiemelte, a munkahelyek terén is történt előrelépés, tavaly 10 vállalkozás 106 új állást hozott létre a városban, ez a trend minden bizonnyal idén is folytatódik, legalábbis jó előjelnek tűnik az, hogy az év első, rendkívüli testületi ülésén egy kisebb kolbászüzem megtelepedésének a támogatásáról döntött a grémium.

A tervezett fejlesztésekkel kapcsolatban a polgármester úgy fogalmazott, a prioritások nem változtak, folytatódik a belvízi csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése, a korábbi 400 milliós program után hasonló összegből folytatódik a projekt. Nagy hangsúlyt kap az utak, parkolók, kerékpárutak építése.

A műsorban szó esett a kultúrával kapcsolatos elképzelésekről is. A jól bevált, és népszerű programok maradnak, ugyanakkor a polgármester szerint helyük van a kisebb közönséget vonzó, de értékes produktumoknak is a városban. 2019 több újdonságot is hoz majd, ezek közül az egyik júniusban a Romantikus Filmek Fesztiválja lehet.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …